Un vin de un galben auriu plăcut și îmbietor, cu o foarte bună limpezime, parcă anunțând caracterul elegant. Prezintă un buchet complex de arome de fructe (mere “golden”, pere coapte și caise) și subtil lemnoase, completate de vanilie, brioșe și unt. Are un gust echilibrat și rotund, corpolent, o bună aciditate și se asociază în mod rafinat cu pește nu foarte gras, pui la cuptor și paste cu sosuri albe.
Temperatura de servire : 8-10 Celsius.
Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu sunt elaborate de așa manieră încât să redea cât mai fidel expresia terroir-ului.
Intervenția umană, foarte importantă, are tocmai rolul de a păstra nealterate aroma, gustul și parfumul strugurilor ce dau naștere vinurilor.
Parcelele de vie, atent îngrijite și supravegheate, produc struguri a căror identitate este pastrată în vinurile produse și învechite în cramă. Ulterior, prin grija oenologului, ele sunt cupajate pentru a-și îmbogăți și releva reciproc calitățile.
Rigoarea, atenția, talentul sunt trăsături comune ale echipei Roy & Dâmboviceanu și sunt esențiale în atingerea scopului comun: producerea unui excelent vin românesc.