LADY ASQUITH este un vin omagiu, adus celei care a fost soția Prințului Antoine Bibescu. Împreună au deținut podgoriile din Corcova și Jirov, și au construit în 1910 crama cu capacități de vinificare în tancuri de ciment, în care se produc și astăzi vinurile de Corcova.
Cu o evoluție la sticla ce-i conferă eleganță și o lemnozitate bine integrată (este fermentat în butoaie de 400 L și maturat în barrique de 225 L, butoaie produse din stejar franțuzesc), se prezintă ca un vin echilibrat, cremos, dar care își pastrează aciditatea și implicit caracteristica de prospețime. Are o fructuozitate plăcută, prietenoasă, de fructe coapte (mere golden, banane și ananas), punctată de o notă seducătoare de vanilie.
Vin alb sec, învechit in butoaie de stejar.
Poate fi consumat acum sau păstrat la învechire la sticlă, minim 7 ani de la anul recoltei.
Se servește la temperatura de 10-12°C în pahare mari de vin roșu tip Burgundy, cu picior.
Recomandăm aerarea într-un decantor pentru vin alb (cu locaș de gheață), chiar înainte de servire.
File de pește gras tras la tigaie în unt sau pe plită în mălai, risotto clasic, paste cu pesto și semințe de pin, preparate vegan pe bază de cartofi dulci, vinete sau dovleac și nu în ultimul rând cu branzeturi tari și semitari ușor afumate sau maturate.
Asocierea ideală: Risotto cu fructe de mare.