CRAMA MENNINI – din Podgoria Drăgășani, situată în localitatea Strejești, este un paradis natural de vii și livezi, de peste 300 de hectare, din care peste 70 hectare sunt ocupate cu viță de vie de calitate superioară, în cea mai mare parte replantată cu respectarea normelor unei viticulturi moderne, orientate spre producții de soiuri autohtone ca: Burgund Mare, Negru de Drăgășani, Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel, dar și internaționale ca: Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon.
CRAMA MENNINI – Cu o capacitate de peste 1 milion de litri, a fost construită în anul 2012 și este dotată cu tehnologia modernă necesară producerii unor vinuri de calitate superioară.
Recomandări culinare: Excelent în special alături de preparate cu pui sau somon, chiar și în varianta afumată. Excepțional cu blinis și foie gras.Temperatura de servire: 12 – 14 grade
Regiune: Podgoria Dragășani ( DOC-CMD )
Soi: 100% Fetească regală
Alcool: 12.5%
Note degustare:
Vizual: galben pai cu reflexe aurii.
Olfactiv: are un buchet fin și foarte intens, cu note florale și fructate, note de vanilie și condimente dulci, urmate de note erbacee și minerale.
Gust: Corpolent, dar nu greu, excelent echilibrat, armonios și ușor de băut. Finisaj persistent.
Recoltare: Manuală, cu selecție atentă a strugurilor.
Vinificare: Presare ușoară și lentă pentru a extrage cele mai bune sucuri. Fermentarea alcoolică lentă la 20°C cu drojdie fină. O parte din vin este vinificată în baricuri de stejar care au de la 1 la 5 pasaje cu „batonnage” regulat.
Maturare: La sfârșitul fermentației, vinul este ținut pe drojdie în butoaie de lemn timp de șase luni. Procedând astfel, drojdiile sunt mișcate și îmbogățesc vinul fără a lăsa aromele de lemn să domine.Vinul este îmbuteliat și depozitat în încăperi termic condiționate, timp de cel puțin două luni înainte de a fi vândut.