Poveste a incepe in ”corturi” de uscare, unde strugurii de Muscat, culesi manual si alesi boaba cu boaba, se lasa timp de 4-5 luni intinsi pe rogojini de trestie in randur isuprapuse, bine aerisiti de vantul dinspre vest. In urma acestei uscari si deshidratari lente, se obtina proximativ 10-20% din cantitatea initiala de must, extrem de bogat in zahar, care, dupa o presare delicata, este vinificat si fermentat in baricuri; oprirea fermentarii se face prin trecerea in cuve de inox si racire rapida pentru a nu pierde aromele.
Un vin galben-auriu, obtinut cu mult efort si deosebita grija,dupa metoda Schilfweinn. Se deschide cu arome intense de lychee, fructe confiate, papaya si miere. Pe cerul gurii aromele de miere, domniante, se impletesc cu cele exotice, o dulceata placuta facandu-l irezistibil si delicios.
Acest vin acompaniaza excelent deserturi cremoase sau cu fructe, precum tarte cu crema si fructe, clatite(Crepes Suzette),panna cotta.
Temperatura de servire: 8°C
