Viticultură și Vinificație
Solo Quinta, cupajul emblematicde soiurialbe alCramelor Recaș a ajunsla a 14-a ediție! Strugurii sunt selectați de pe parcele cu soluri argilo-calcaroase și culeși manual din zonele Dealul Țiganului, Überland, Brunen și Pfefferberg. Vinul este realizat prin fermentație și elevage în barrique franțuzesc, 100% nou, Dargaud & Jaegle, Medium Toast, timp de 3-4 luni pentru Chardonnay și Viognier. Proporția strugurilor din asamblajvariază în funcție de an: pentru 2022 Chardonnay rămâne componeta principală, iar Viognier-ul apare pentru prima dată în acest cupaj. Plantat din 2016 la Recaș, acest soi originar din Valea Rhônului (FR) s-a adaptat perfect la terroir-ul de Recaș. Un an 2022 călduros șisecetos- perfect pentru acest soi - îl propulsează în cupajul Solo Quinta datorită complexității și structurii sale.
Note de Degustare
Vinul este de culoare galben pai, briliant și limpede. Nasul este concentrat și elegant: în prima fază domină fructele exotice- litichi, mango, fructul pasiuniicompletate de note de fructe de vară:caise șipiersici. După aerare putem detecta aromele complexe secundare de stejar, condimente orientale, vanilie și caramel. Gustativ, vinul prezintă un corp puternic și armonios. ADN-ul Solo Quinta este completat de soiul pur bănățean Cadarcă vinificat în alb care se distinge prin prospețimea sa. Postgustul este lung și dominat de notele florale ale soiului Viognier. Un vin de gardă, ce rezistă și evoluează în timp.
Recomandăm acest vin cu
Pește de apă sărată, preparatcu sosuri: meunier saubeurre blanc; Homar șicrab; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre; Se poate asocia chiarși cucarne de vită ultra tandră, de tip Wagyu.
ACIDITATE: 4.4 g/l
