O parte din festivitățile românești de Crăciun este dansul „Căprița”, în care bărbați și băieți cu tobe și instrumente de alamă colindă prin orașe și sate cântând muzică tradițională.
Unul sau mai mulți dintre bărbați, îmbrăcați într-un costum de capră stilizat, execută un fel de dans al caprei.
Dansul Caprei marchează Solstițiul de iarnă și este un simbol al norocului și al prosperității în anul viitor.
SUGESTII DE SERVIRE
Temperatura optimă de servire 8-10°C
MÂNCARE ASOCIATĂ
Se poate servi cu tocană de carne, file de vită cu ierburi aromate
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Un parfum proaspăt de flori, definit după un moment de aroma curată a petalelor de trandafir.
GUST: Un vin rotund și bine structurat, cu note proaspete de fructe roșii, ierburi aromate și flori, ce aduc acel ton amar de vegetale. Puțin acidulat, plăcut, cu post gust mediu, răcoritor.
