- VOLUM ALCOOL: 13%
- ZAHARURI REDUCĂTOARE: 7,3 g/l
- ACIDITATE TOTALĂ: 6,90 g/l
- TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
- EXPOZIȚIA: sudică
- ALTITUDINE: 200-300 m
- DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante / hectar
- CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
- TEMPERATURA DE SERVIRE: 7-9 °C
- NOTE DE DEGUSTARE: Un soi emblematic, Busuioaca de Bohotin născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafiri.
- RECOMANDĂRI CULINARE: Preparate din carne alba, salate si branzeturi moi.
Seducția e continuată de arome imbietoare de căpşune şi frăguţe de pădure și este desăvârșită de gustul intens fructat, cu aciditate medie.