Un Cabernet Sauvignon creat pe malurile Dunării, între Aliman și Rasova, după filosofia din Bordeaux care impresionează prin putere și eleganță. Se remarcă printr-o armonie perfectă între notele de fructe coapte și cele de condimente sau chiar senzații olfactive mai rustice, de piele tăbăcită. Taninii bine integrați îl ajută să evolueze frumos timp de câțiva ani, rămânând viguros.
O asociere sigură și delicioasă este cea dintre Cabernet Sauvignon și carne roșie cu un conținut mai ridicat de grăsime sau carne de porc. Taninurile din acest soi au darul de a intensifica senzația de fraged din carne, potențând gustul. Aromele de fructe negre se potrivesc perfect cu sosuri condimentate, iar notele ușor rustice completează perfect mâncăruri simple si savuroase, cum sunt tocănițele. Pentru a experimenta la maxim potența vinului se poate asocia și cu o pastramă de oaiecu condimente puternice orientale.
Note de degustare și recomandări de servire
- Culoare: Roșu rubiniu intens
- Miros: Coacăze negre, vanilie, cafea, trufe, ciocolată, piele tăbăcită, piper verde
- Gust: Gustul debutează cu cireşe negre, prune uscate,ciocolată cu rom şi vanilie, peste care vin atingeri fine de paprika, piper şi salvie. Aciditatea de vişină este rapid controlată de taninurile fine, dar pregnante, semn că vinul va avea o viaţă lungă.
- Servire: Servire la maxim 18 °C, se poate păstra până la 10 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.
Maturat în baric 12 luni