Vinurile Licorna Winehouse sunt produse în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac cu pivniță proprie, unde primii proprietarii au maturat vin la începutul secolului XX. În pivnița conacului Licorna se păstrează și astăzi vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.
Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.
Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi maturate în vase din lemn de stejar franțuzesc. Acest vin este obținut din cunoscutul soi roșu Cabernet Sauvignon și este maturat în butoi timp de 12 luni.
- ANUL DE RECOLTĂ: 2021
- REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
- SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
- ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii scurte.
- MIROS: Nasul este învăluit de aromele foarte bine armonizate din spectrul ierburilor uscate ce sugerează tutun și condimente uscate, unde apare scorțișoara.
- GUST: Mai departe se simte corpolența fructelor roșii, a vaniliei și a condimentelor uscate. În post gust este lung, cu tanini energici și o notă de piper.
- ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru gurmanzii bucătăriei tradiționale românești cât și pentru cei care preferă preparatele cu carne de porc, vită, miel, oaie, rață și gâscă gătite după rețete asiatice. Acest Cabernet este o alegere bună și pentru gustările cu brânzeturi aromate de tip gorgonzola, blue stilton sau danish blue.