Producător:
- Vinul este produs si imbuteliat la Crama Unu - Cârligele (Vrancea).
- Fetească Neagră și Merlot
Sunt seri în care vrei să te învălui de arome tari, seri în care îi faci în ciudă frigului de afară cu focul din şemineu, iar întunericului grăbit şi agresiv îi răspunzi liniştit cu câteva lumânări aprinse în sfeşnic. În astfel de seri poţi încerca un vin nou, impecabil în ţinuta „vestimentară” (o prezentare extrem de îngrijită şi elegantă). Vinul este „tare” (15,7% alc.) şi are accente puternice de fum (în traducere liberă – baric bine ars). Vinul păstrează nuanţa violacee atunci când înclini paharul pentru a-i cerceta haloul meniscului. Vişină supracoaptă, balans între jammy şi condimente, dintre care piperul cayenne se distinge cel mai bine. Poate fi încercat şi de cei care se feresc de vanilia şi „coptura” dată de stejar, într-un demers firesc de a-l „proiecta” ca un vin „de păstrat” şi de redegustat peste ani când, cu siguranţă, astringenţa se va mai potoli. În forma actuală face un „pairing” perfect cu bucătăria ungurească cu carne de vânat peste care se pune dulceaţă de fructe negre de pădure. O revelaţie pentru zona de origine al cărei potenţial pare să ne mai rezerve surprize. Plăcute.
Cătălin Paduraru