Un vin rosu rustic si bine structurat (este maturat circa 1 an in butoaie de stejar tip barrique din lemn romanesc si frantuzesc), cremos si catifelat, cu arome intense de fructe rosii coapte, cu note delicate de piele si ciocolata neagra, placut lemnos si usor afumat. Are taninii bine structurati si un gust final lung si succulent.
Sugestii de servire:
Se poate consuma acum sau poate fi invechit la sticla minim 10-12 ani de la anul recoltei.
Recomandat a fi servit la temperatura de 20-22°C in pahare mari de vin tip Bordeaux, cu picior.
Este mai catifelat si mai bogat in arome, cand este aerat intr-un decantor larg, cu circa 30-40 minute inainte de servire.
Asociere culinara:
Vita maturata, berbecut sau carne de porc la gratar cu sos BBQ, carnati macelaresti bogat condimentati, carne de vanat garnisita cu ciuperci de padure, pizza Carnivora, branzeturi cu mucegai nobil.
