Fecioara Născătoare de Dumnezeu este figura cea mai sărbătorită a creştinătăţii, poartă cele mai multe nume, deşi rămâne una dintre cele mai misterioase figuri din istoria credinţei. Fecioara se strecoară cel mai adânc în sufletul oamenilor, fiind, pe bună dreptate, asemuită Evei, prima femeie. Dacă rodul pântecelui Evei a reprezentat şi păcatul primordial, neprihănita zămislire (la catolici, imaculata concepţiune) oferă oamenilor posibilitatea de a se întoarce în Paradis.
Fecioara Maria a primit cinstea de a-l naşte cu trup pe Fiul lui Dumnezeu. Este „mai cinstită decât heruvimii şi mai preamărită fără asemănare decât serafimii”, chiar dacă heruvimii şi serafimii, fiinţe nemuritoare create de Dumnezeu la începuturi, sunt stăpânii îngerilor şi arhanghelilor.
Principala sărbătoare a Fecioarei, Adormirea Maicii Domnului, cunoscută ca Sfânta Marie Mare, este în 15 august. Naşterea Maicii Domnului, Sfânta Marie Mică, se serbează în 8 septembrie, Aducerea Maicii Domnului la Templu, în 21 noiembrie, iar Buna Vestire, în 25 martie. Creştinii ortodocşi şi catolici serbează şi Solemnitatea Sfintei Fecioare Maria, Acoperământul Maicii Domnului, Izvorul Tămăduirii, Zămislirea Sfintei Fecioare de către Sfânta Ana, Punerea în raclă a cinstitului veşmânt al Maicii Domnului şi Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului.
Este un vin pentru inimã, pentru dragostea fiecãruia dintre noi pentru cel de alãturi, pentru zilele în care ne amintim ce conteazã cu adevãrat credinţa, iubirea şi omenia.
Categorie: vin rosu sec
Tara: Romania
Regiune: Oltenia
Soi: Cupaj rosu
Cantitate: 0.75 L
Alcool: 14.2%
Culoare: rubiniou intens
Miros: Vișine, prune uscate, ciocolată
Gust: Prietenos, suplu, fără asperități; 14% vol.
Asociere: Porc in caramel