Este un vin creat din patru soiuri roşii importante din via Oprişorului: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz. În Drăgaica Roşie se îmbină supleţea Pinot Noir-ului cu forţa Cabernet Sauvignon-ului, catifelarea Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Echilibrat, armonios, cu nuanţe intense şi plăcute ce dezvoltă arome de prune uscate, coacăze, lemn puţin ars şi ciocolată cu lapte. Este potrivit scopului pentru care a fost creat: asocierea cu preparatele gastronomice. Dar să nu-i refuzăm dreptul de a fi consumat de plăcere la o întâlnire amicală, căci supleţea şi uşoara-i moliciune îl fac mai mult decât atrăgător.
Regiune: Oltenia
Soi: Cupaj rosu
Culoare: rubiniou intens
Miros: Prune uscate, coacăze, ciocolată
Gust: Prietenos, suplu, fără asperități; 14% vol.
Asociere: Preparate din carne de vită. porc, vânat