Culoare: roșu intens
Miros: fructat, cu note de vanilie plăcute, fine
Gust: echilibrat, cu tanini blânzi, ușor picant.
Asocieri culinare: preparate din carne de porc sau brânzeturi.
Crama Hamangia, situata în Dobrogea, are o suprafață de 45 hectare de viță de vie. Pagaia Merlot & Cabernet Sauvignon este un vin roșu intens, cu miros fructat, cu note de vanilie plăcute, fine, datorită învechirii la barique timp de 6 luni.
"Vinurile Cramei Hamangia sunt despre stările de spirit și emoțiile Gânditorului modern, despre oamenii minunați care trăiesc în Deltă, locul de basm înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cu nume inspirate din istoria Deltei Dunării, Pagaia, Ataman și Kultura, vinurile produse în ediții limitate la Crama Hamangia au propriile povești și sunt foarte apreciate de consumatori și premiate la concursurile naționale și internaționale. Povestea vinurilor Cramei Hamangia a început în urmă cu peste 100 de ani. Inițial, ea a fost scrisă de Necula Bălan, bunicul actualului proprietar al cramei, care s-a mutat în perioada interbelică în fostul sat Hamangia, acum denumit Baia, din județul Tulcea. Pe pământurile cumpărate în Dobrogea, Necula Bălan și-a sădit o plantație de viță-de-vie cu butași pe care i-a adus de la podgoria Nicorești și a început să producă vin, în cantități mici. Fiii săi au preluat pasiunea pentru viticultură și au continuat această meserie, care a devenit tradiție în familia Bălan, dar, în același timp, ei au continuat scrierea poveștii despre vinurile Cramei Hamangia. După anul 1990, inginerul Ion Bălan, actualul proprietar al Cramei Hamangia a reluat activitatea în domeniul viticulturii și a început să producă vinuri pe plantația din localitatea Baia. Acum, suprafața totală a plantației este de aproximativ 50 de hectare, pe care sunt cultivate diverse soiuri."