Crama deMatei Patima Fetească Neagră Single Vineyard emană din inima României, cu o strălucire aparte pe Dealu Mare, având rădăcini într-o mică parcelă de pe Dealul Dumbala din Zorești. Cu o producție atent gestionată de aproximativ 3000 kg/ha, fiecare strugure este cules manual, iar maturarea sa în butoaie de stejar durează un an și jumătate. După ce își dezvoltă complexitatea, este îmbuteliat și, după alți doi ani de odihnă, este adus pe piață.
Aromele specifice de magiun de prună caracteristice soiului, acompaniate de cireșe negre, încorporează o armonioasă dansare a notelor de cremă de ciocolată neagră, tutun de pipă și subtile accente balsamice, care duc la un final aproape interminabil. În lumea vinurilor noastre, acesta este cu siguranță un punct de referință.
Cu o aciditate înălțată și taninuri robuste, înconjurat de o structură robustă, acest vin are toate elementele necesare pentru a înfrunta trecerea timpului. Este o alegere sigură pentru a fi păstrat cu grijă peste 10 ani, până când evoluția sa atinge apogeul său.
Crama deMatei Patima Fetească Neagră Single Vineyard se poate servi la o temperatură optimă de 14 - 16 °C, în compania unor preparate precum steak de vită, delicatese tradiționale românești din carne de miel și porc, legume la grătar, brânzeturi maturate și, pentru desert, o încântătoare ciocolată neagră sau papanași cu toping de vișine.