Acest vin, realizat din struguri Fetească Neagră, e de un roșu cu tente de magenta și are un corp elegant, echilibrat de timpul petrecut în baricuri de stejar românesc.
Regăsim în el atât arome florale și fructate (violete, cireșe amare) cât și pe cele specifice soiului, de ierburi proaspăt tăiate, și chiar note de lemn dulce.
Ediție limitată, 4.158 sticle.
ETAPELE PRINCIPALA DE REALIZARE ALE VINULUI:
- Cules manual în lădițe.
- Macerare pre-fermentativă de 9 zile pentru extragerea culorii și a aromelor.
- Fermentare alcoolică realizată cu drojdii sălbatice.
- Macerare post-fermentativă de 12 zile pentru extragerea taninurilor.
- Fermentare malolactică realizată cu fermenți sălbatici.
- Maturare de 10 luni (85% din volum în cisternă de inox și 15% în baricuri noi din stejar românesc cu o ardere medie).