Vin spumant nealcoolic Cabernet Sauvignon este fabricat în mod tradițional din soiul de struguri Cabernet Sauvignon cultivat în zona de sud a Moldovei. Dezalcoolizarea vinului se face prin metoda de vid la o temperatură de 28 ° C, ceea ce maximizează conservarea gustului și aromei vinului.
Culoarea vinului este roșu-granat cu nuanțe violete. Vinul are un gust fin, semi-dulce, cu note fructate, care este echilibrat și se termină cu un final răcoritor. Aroma bogată a vinului este dezvăluită de fructe roșii coapte, minerale și condimente, precum și de o combinație subtilă de nuanțe florale și fructate. Traseul are o notă plăcută de prune. Excelent ca aperitiv, se potrivește cu preparate din carne, vânat și brânzeturi.
Se servește la o temperatură de +5°C …+6°C. Este o alternativă nealcoolică câștigătoare la băutura tradițională de sărbători, în special pentru cei care au grijă de sănătatea și forma lor, pentru cei care se află la volan.
- Culoare: roșu-granat cu nuanțe violete
- Aromă: fructe roșii coapte, minerale și condimente, alături de o notă plăcută de prune
- Gust: neted, rotund, caracterizat prin prospețime și echilibru, tanini expresivi și structurați
- Temperatura de servire: +5°C …+6°C
- Prilej: vinul ce crează o adevarată atmosferă de sărbătoare
- Recomandări gastronomice: mâncăruri din carne, vânat și brânzeturi
Procesul de fabricație diferă de tehnologia de producere a vinurilor obișnuite numai prin faptul că, în stadiul final, alcoolul este extras folosind temperaturi scăzute într-un vid profund. Această tehnologie permite păstrarea în vin a tuturor proprietăților organoleptice originale și oligoelementelor utile.