Un Cabernet Sauvignon elegant, corpolent, în care aromele de fructe negre sunt completate inspirat de notele de maturare în baricuri, ceea ce îi adaugă o notă de fum și condimente.
Un vin puternic, potrivit celor care adoră aromele complexe cum ar fi cele de ciocolată neagră, tutun sau espresso. Pentru cei care vor o primă impresie puternică, urmată de o dezvoltare pe măsură.
Dacă vrei un vin puternic, corpolent, expresiv, care impresionează. Vinul prezintă note intense de fructe negre (mure, coacăze, dude), dar și un gust condimentat, dat de lunile petrecute în baricuri. Taninuri prezente, dar coapte și un post-gust lung.
Comandă un Cabernet Sauvignon Viile Metamorfosis atunci când vrei un vin care să rămână în memoria celor care îl beau.
Climat
In podgoria Dealu Mare, in primele patru luni ale anului 2016 s-au inregistrat precipitatii scazute, anuntand astfel un an secetos. Cei doar 620 l/mp confirmati pentru toata perioada anului de statiile meteorologice din zona il claseaza printre cei mai secetosi din ultimii 5 ani. Abia incepand cu luna mai si pe toata perioada verii au aparut ploile, uneori abundente, si s-au temperat catre finalul lunii august. Pe toata perioada recoltei, in lunile septembrie si octombrie am avut parte de seceta, dar si de temperaturi moderate, intre 5-25°C, ceea ce a favorizat coacerea uniforma a strugurilor, precum si o campanie de cules fara intreruperi.
Vinificare
Culesi la jumatatea lunii septembrie, strugurii au fost sortati cu atentie. Vinificarea a inceput in vase de inox, pentru a putea monitoriza temperatura de fermentare (28-30°C) si a extrage cu delicatete culoarea si aromele specifice soiului prin macerare. Partea malolactica a fermentatiei a avut loc in butoaie de lemn, in care vinul a ramas timp de 8-10 luni pentru desavarsirea maturarii.
Date istorice
Gama Viile Metamorfosis ofera o selectie generoasa de soiuri autohtone si internationale, un exemplu superb de struguri ce prospera in viile noastre din Dealu Mare, pusi in valoare fie ca soi pur, fie in asamblaje. Stilul vinurilor pune accentul pe caracterul specific al fiecarui soi in parte si pe adaptarea sa la terroir. Toate vinurile rosii din aceasta gama au trecut printr-un proces de invechire in vase de lemn de diferite dimensiuni, in urma caruia au dobandit complexitate si eleganta.
Note degustative
Acest vin rosu rubiniu afiseaza arome de fructe negre, precum mure si coacaze, paine prajita si note de piper date de pastrarea in vase de lemn de stejar, timp de 10 luni. Are un gust generos si echilibrat, cu taninuri coapte si un post-gust lung. Se recomanda servirea la 18°C alaturi de carne rosie la cuptor sau branzeturi semi-tari.
Asocieri culinare:
Un vin corpolent cum este acest Cabernet Sauvignon poate acompania mâncăruri din carne roșie, mai ales pregătite pe grătar: steak, burgeri, cârnați picanți. De asemenea, se potrivește alături de un platou de brânzeturi semi-tari sau tari, poate chiar maturate, cum ar fi cașcaval, gouda, cedar sau emmentaler.
Vegetarienii pot aprecia acest vina alături de halloumi pe grill, ratatoille sau legume pe grill.