Ştiţi că broccoli conţine de două ori mai multă vitamina C decât portocala? Că heringul conţine o mare cantitate de acizi graşi omega 3, atât de valoroşi? Că cimbrul este antiseptic şi lintea este foarte bogată în fier? Pe o temă aflată în centrul preocupărilor actuale, această carte pune accentul pe calităţile unui număr de 200 de alimente de bază, printre care fiecare va regăsi, cu uşurinţă, produsele obişnuite. Cele 200 de fişe ilustrate sunt clasificate pe familii mari de alimente: lactate, grăsimi, produse ale mării, carne, feculente, legume, fructe, condimente, băuturi. Pentru fiecare aliment figurează, în amănunt: • informaţiile pe care cercetările actuale şi ştiinţa ni le pot furniza în legătură cu beneficiile pentru sănătate şi experienţele aflate în curs; • avantajele pentru sănătate, menite să ne ajute să descoperim ce foloase ne poate aduce consumul acestuia (greutate corporală, stare de bine, longevitate); • beneficiile nutriţionale: vitamine, minerale, proteine, valoare calorică; • informaţii şi sfaturi practice care să faciliteze alegerea, pregătirea şi conservarea corespunzătoare
200 de alimente care ne vor binele
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicării:
2015
Editura:
Nr Pag:
448
Traducatori:
ISBN:
9786066098120