Hartile mentale, un instrument magic pentru a invata fara sa-ti dai seama! Ce este o harta mentala? Cum s-o citesti? Care sunt etapele pentru a o concepe?
Caietul de activitati 30 de activitati pentru a deveni un as al hartilor mentale iti dezvaluie toate secretele hartilor mentale si te insoteste pas cu pas in initierea ta.
Se adreseaza tuturor copiilor cu varsta peste 6 ani.
Treptat, in decursul celor 30 de activitati, vei dezvolta 7 competente care-ti vor permite sa concepi chiar tu harti mentale. Lasa-te ghidat de Maestrul Hartomentalus si de acolitul sau, Sammy, si devino, cat ai pocni din degete, un as al hartilor mentale.
Bonus: peste 100 de autocolante.
Hartile mentale sunt un atu serios pentru facilitarea invatarii (concentrare, memorare, reflectie). Majoritatea creierelor copiilor apreciaza aceasta combinatie de cuvinte, imagini si conexiuni logice. Este chiar un ajutor pentru dislexie.
Harta mentala este utilizata atat pentru a intelege lectiile, pentru a le insusi, cat si pentru a le restabili pe termen lung. De asemenea, este utila in viata de zi cu zi, de exemplu, pentru a prezenta organizarea zilei, o reteta sau regulile vietii de familie.
In aceeasi colectie, de aceeasi autori, puteti gasi pe site-ul editurii Didactica Publishing House si urmatoarele produse: „Invat usor la mate – 50 de harti mentale pentru a intelege cu usurinta numararea, calculul, geometria si unitatile de masura – volumul I – clasa pregatitoare, clasa I, clasa a II-a”, „Invat usor la mate – 50 de harti mentale pentru a intelege cu usurinta numaratul, calculul, geometria si masurile – volumul II – clasa a III-a, clasa a IV-a, clasa a V-a”, „Invat usor la franceza – 50 de harti mentale pentru a intelege mai usor gramatica, ortografia, conjugarea verbelor si vocabularul limbii franceze – volumul I – clasa pregatitoare, clasa I, clasa a II-a”, „Invat usor la franceza – 50 de harti mentale pentru a intelege mai usor gramatica, ortografia si conjugarea verbelor – volumul II – clasa a III-a, clasa a IV-a, clasa a V-a”.
DESPRE AUTORI:
Stephanie Eleaume-Lachaud este autoarea cutiutelor Pedagogie pozitiva. Mamica a trei copii, pasionata de pedagogii alternative, ea concepe astazi harti mentale vesele si colorate pentru a ajuta copiii sa-si recapete dorinta si pofta de a invata!
Filf este ilustratoare si graficiana. Mamica a doi copii, ea isi pune talentul in slujba invatarii pentru a binedispune, cu universul ei amuzant si vesel, viata de zi cu zi a celor mici si mari deopotriva!