Volumul începe cu memorabila poveste a lui Peter Pan. Opera aceasta a fost montată la Opera Națională din București unde s-a jucat 8 stagiuni cu un succes incontestabil. Era o bucurie nemărginită ca în fiecare duminică dimineață, la orele 11, să vezi sala operei plină cu copii de la parter până la galeria a treia, participând cu sufletul la gură la acțiunea de pe scenă. Opera aceasta s-a montat și la Craiova și la Iași.
O întâmplare amuzantă s-a petrecut atunci când am trimis, eu ca autor, o partitură completă a unei noi opere după „O făclie de paști” de I.L. Caragiale, la Metropolitan Opera din New York, unde am aflat că este corepetitor un român pe nume Vlad Iftinca, din Iași. Vorbind la telefon cu Iftinca acesta îmi spune cu glas timid: ”Eu vă cunosc pe dumneavoastră... am jucat la Iași în opera dumneavoastră „Peter Pan”...eu eram Michael!
Fără cuvinte.
A doua lucrare „Aventuri de vacanță” încă nu a văzut lumina rampei cu toate că muzica este gata, iar lucrarea are un potențial artistic remarcabil. Ea este jucată de copii pentru copii, dar suferă de aceeași pedeapsă de netrecut în fața unei direcții de teatru... are prea multe personaje, iar teatrul nu are atâția angajați.
Stop cadru.
A treia lucrare este o lucrare virgină. Nimeni nu a încercat, încă, să compună ceva pe versurile ei, cu toate că are mari sorți de izbândă fiind adversara marelui succes al lui Lloyd Weber „Pisicile”. Ideea este minunată și își așteaptă realizatorul.
Oricum, a o citi e un prilej de mare satisfacție.
Succes!
Următoarea lucrare este „Cartea junglei” subiectul cunosct de toți copiii lumii. Varianta nemuzicală a acestei lucrări a fost montată la teatrul „Țăndărică”, dar eu aștept ca undeva, în țara mea, să se joace și această variantă muzicală.
Este ușor de citit, este amuzantă și va crea întotdeauna o bună dispoziție molipsitoare.
A cincea lucrare este o dramatizare după romanul „Odiseea căpitanului Blood” de Rafael Sabatini,intitulată „Arabella” și care așteaptă să-i fie scrisă muzica pe cele 110 pagini de versuri ale lucrării,lucrare care să devină o operă din zilelele noastre despre vremuri demult trecute.
A șasea lucrare intitulată „Agronom de București” a fost jucată la Opereta din București cu mare succes de public. Lecturarea ei este agreabilă aducându-vă o stare de bună dispoziție.
A șaptea lucrare și ultima este o propunere de experiment teatral pentru 4 actori care să joace aproape 30 de roluri.
Vă doresc o lectură formidabilă!