Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Analiza si viziune interpretativa in lucrarea Vingt Regards sur l'Enfant-Jesus de Olivier Messiaen

      Analiza si viziune interpretativa in lucrarea Vingt Regards sur l'Enfant-Jesus de Olivier Messiaen

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2021
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      358
      ISBN:
      9789734211531
      Dimensiuni: l: 16cm | H: 23cm
      Descriere

      Operă pianistică unicat în literatura muzicală a secolului al XX-lea, Vingt Regards sur l'Enfant-Jésus inaugurează finalul perioadei religioase a lui Messiaen, fiind scrisă la finalul celui de Al Doilea Război Mondial. Compozitorul utilizează o tehnica pianistică impresionantă pe o scriitură complexă, într-un limbaj muzical original, influențată de o viziune orchestrală / organistică, de teologie, știință și poezie. Din acest ultim punct de vedere, prin tematica maternității abordată, Privirile pot fi considerate o replică muzicală a operei poetice a poetei Cécile Sauvage, mama compozitorului și a volumului de poezie scris de aceasta, L'Âme en bourgeon.

      Rezultă astfel un fascinant eclectism sonor în cadrul unei arhitecturi formale masive, similară catedralelor gotice, în care ritmuri indiene decî-tâlas evocă imagini suprarealiste, în care cântecul de păsări este asociat teologiei și în care propria biografie sau influențe ale istoriei contemporane se reflectă într-o violență sonoră și de expresie fără precedent în muzica franceză, în spirit avangardist.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.