Atlantida este aproape unanim considerată drept cea mai importantă legendă a umanității, autentificată în primul rând de relatarea celui mai important filosof al Antichității.
S-a spus despre Atlantida că este doar o poveste scrisă de Platon pentru a da o lecție de morală unei lumi grecești decadente. Deși descrierea sa este foarte amănunțită, subliniind înclinația lui Platon pentru cultul detaliului (confirmată și de multe alte scrieri ale sale), probabil că nici acesta nu a putut anticipa impactul nemaipomenit pe care legenda insulei care găzduia cea mai avansată formă de civilizație a vremii sale avea să o aibă, nu asupra unei generații, nu asupra unei epoci, ci asupra întregii istorii a Lumii, din momentul în care aceasta a început să fie așternută pe hârtie. După mai bine de 23 de veacuri, himera Atlantidei încă mai entuziasmează minți strălucite, unii cercetători (deloc puțini!) localizând-o chiar pe tărâmuri românești…
Continentul pierdut – între legendă și adevăr istoric: Atlantida, Mu, Lemuria, Kumari Kandam, Zeelandia, Kerguelen și alte teritorii acum înghițite de ape
Mitologia Mării Negre între Potopul lui Noe și Atlantida – Insula Șerpilor, structurile submarine de la Callatis și alte enigme ancestrale
Vicina, Atlantida din Dunăre, și secretele ei tulburătoare, apărate de monstrul „Samca Samodiva”
Ada Kaleh – insula misterioasă devorată de ape la îndemnul lui Ceaușescu
Geografie sacră – Țara Luanei, „Poarta lui Dumnezeu” din Munții Buzăului
Colecția ESOTERICA (33 de volume)
Dincolo de istoria oficială, România mai are și o istorie misterioasă, greu de înțeles, care se sustrage logicii comune a cotidianului și „amenință” să o trimită în alte dimensiuni, accesibile doar marilor inițiați. Câte Românii există și către ce alte universuri magice ne poartă aceste revelații esoterice?
Știința și rațiunea s-au împotmolit mai de fiecare dată și nu au reușit să formuleze răspunsuri satisfăcătoare, coerente, pentru aceste întrebări, care se dovedesc în continuare, unele, teribil de chinuitoare. Aceste enigme și veritabile capcane ale minții ar merita, poate, și alt destin decât cantonarea lor în sfera lui „Imposibil! Așa ceva nu există…”.
Să încercăm să deslușim măcar o parte dintre tâlcurile ascunse ale unor fenomene aparent inexplicabile!