Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      Beciuri naturale
      Beciuri naturale

      Beciuri naturale

      Construirea si reconditionarea incaperilor in scopul depozitarii in stare proaspata a fructelor si legumelor
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2020
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      144
      ISBN:
      9786066491310
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Descriere

      Cine își mai amintește de străvechile noastre bordeie, ajunse aproape o amintire, nu va greși intuind că această carte, pornind de la principiile constructive ale bordeiului de odinioară, îți propune să prezinte cam tot ce se mai construiește astăzi în vederea exploatării optime a însușirii pereților îngropați: variație minimă de temperatură între iarnă și vară, lipsa curenților de aer dăunători si altele. Se pornește de la simplele gropi de depozitare a legumelor și fructelor, protejate la suprafață cu materiale termo și hidroizolante naturale sau sintetice, se ajunge apoi la silozurile semi-îngropate, de capacitate mare, în care se depozitează legume și fructe, pentru a se ajunge la construcțiile zidite, aflate în afara locuințelor sau în interiorul acestora.

      Practic amplasarea unor astfel de construcții se poate face cam oriunde cu o singură condiție: adâncimea beciului să nu ajungă la stratul acvifer. Nu lipsesc nici exemplele de reorientare a unor spații existente în clădiri vechi insistându-se asupra soluțiilor dar si a materialelor. Dar, așa cum face orice autor occidental, ne este lăsată și nouă posibilitatea intervențiilor personale acolo unde unele amănunte au fost "omise" - Fl. Mateescu

      Inginer diplomat Claudia Lorenz-Ladener a studiat arhitectura, iar în prezent conduce o editură. Recolta bogată de mere de care s-a bucurat într-un an, a reprezentat momentul decisiv în care a început să se gândească serios la posibilitățile de depozitare în stare proaspătă a fructelor și legumelor. Astfel a luat naștere această carte.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.