În cele 304 de pagini color ale numărului din 2015, structurate în peste 20 de articole, ACS și-a propus să pună accentul pe problema extragerilor și a repictărilor. Cele două intervenții care afectează profund atât materia cât și imaginea originală a unei opere de patrimoniu presupun o abordare complexă și documentată din partea specialiștilor. Tocmai din acest motiv se dorește ca informațiile culese din experiența colegilor să fie împărtășite tuturor celor care vor să afle mai multe despre acest subiect.
Studiile de caz incluse în numărul din 2015 din ”Caietele restaurării” abordează patrimoniu mobil și imobil din București, Tismana, Sighișoara, Câmpina, Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel, Voroneț, Iași, Hațeg și Zarand, Pompei.
Prin ”Caietele restaurării” ACS dorește să stabilească o mai bună comunicare între specialiști; încurajează formarea echipelor interdisciplinare pentru intervenții bine documentate și atent realizate; contribuie la informarea tinerilor, viitori specialiști, dar și a beneficiarilor, și, prin acestea, la o soartă mai bună pentru patrimoniul cultural din România.
Caietele restaurarii 2015
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicării:
2015
Editura:
Nr Pag:
304
ISBN:
2000000527680