M-am trezit dintr-odată singur într-o lume amabilă și plină de ostilitate, ceea ce m-a ajutat să mai descopăr un adevăr major despre mine: eram făcut să rămân singur în toate împrejurările vieții.
Oricât de mult m-aș fi înconjurat cu diverse cunoștințe, oricât de mult m-aș fi căsătorit, oricât de mult aș fi călătorit, nimic nu egala satisfacția întunericului din celula pușcăriei trupului.
Probabil că spiritul meu era prea agitat pentru destinul pe care-l ocupam și stăteam în așteptarea clipei când îl voi părăsi pentru împrejurări mai bune.
O maladie pe care-aș numi-o lipsa de adecvare cu sinele, purtând simptomul de practicare scârbită a existenței. Practic, cea mai înaltă formă de libertate pe care am reușit s-o cunosc.
Liviu Cangeopol
Liviu Cangeopol (n. 28 martie 1954, Iași) este un scriitor și jurnalist disident român. Actualmente locuiește în Statele Unite ale Americii. Liviu Cangeopol a fost unul din cei șapte intelectuali cărora, la 18 decembrie 2006, în discursul prilejuit de Prezentarea Raportului Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, președintele României, Traian Băsescu, le-a elogiat gestul de a se fi ridicat direct împotriva lui Nicolae Ceaușescu.