Dacă ai râs vreodată la poveștile vesel-mizantrope ale lui David Sedaris, ai fi tentat să crezi că știi ce te așteaptă în Calypso. Greșit.
Când își cumpără o casă pe plajă, într-o zonă de coastă din Carolina, Sedaris are în minte concedii lungi și relaxante, petrecute jucând jocuri de societate și bronzându-se în compania celor pe care îi îndrăgește mai mult. Iar viața în Sea Section, cum și-a botezat el casa de vacanță, se dovedește a fi exact atât de idilică pe cât și-a imaginat-o, cu excepția unei mici revelații: e imposibil să pleci în vreun concediu departe de tine însuți.
În această carte, Sedaris își concentrează formidabila putere de observație asupra vârstei mijlocii și a mortalității. Nu te lăsa păcălit: aceste povestiri sunt foarte, foarte amuzante, Calypso fiind o carte care te poate face să râzi cu sughițuri. Puterea de observație a lui Sedaris nu a fost nicicând mai ascuțită, iar capacitatea lui de a-i face pe cititori să râdă de șoc rămâne fără egal. Dar o bună parte a comediei întâlnite aici izvorăște din acel moment tumultuos în care corpul te trădează, iar tu îți dai seama că povestea vieții tale descrie mai mult trecut decât viitor.
Aceasta este o lectură de plajă pentru oamenii care detestă plajele și o lectură obligatorie pentru cei care urăsc flecăreala, dar care gustă o glumă bună despre tumori. Calypso este cea mai sumbră și, în același timp, cea mai afectuoasă carte a lui Sedaris de până acum – și se prea poate să fie și cea mai bună.