Pippin, curiosul pițigoi albastru, are o poveste ce merită să fie spusă și dusă mai departe.
Pippin a descoperit fațadele caselor istorice, în 2018, cu ajutorul Laurei Hangiu, iar de atunci zboară prin toată țara în căutarea frumosului. Și-a făcut o mulțime de prieteni: burlanul cu cap marin, mascaronii și atlanții, pe care i-a prezentat copiilor în cartea Zborul ZCP39. Căutarea lui Pippin. A intrat apoi în lumea satului, în Pippin zboară la țară, și a călătorit în lung și-n lat pentru a găsi Cele mai frumoase locuri din România, în ochii copiilor. Cu mulți prieteni alături și hotărât să le arate celor mici cât mai multe dintre cele aflate, a inițiat primul podcast din România despre patrimoniul cultural, pe înțelesul copiilor. Găsești primele episoade, dar și alte informații și jocuri pe pippincelcurios.ro
Prin ochii lui Pippin, poveștile clasice se transformă, iar patrimoniul cultural devine vizibil.
În seria de povești reinterpretate, Pippin intră într-o lume a basmelor, cu întâmplări și personaje cunoscute, pentru a le oferi celor mici o nouă cheie de interpretare. Atunci când personajele și cadrul le sunt deja familiare, atenția le poate fi ghidată către arhitectura construcțiilor din poveste, către importanța păstrării elementelor decorative și a specificului arhitectural local.
Printr-o schimbare de perspectivă narativă, poveștile cu Pippin devin atât o sursă de umor, cât și o sursă autentică de informații despre patrimoniul cultural construit.