Fiecare dintre noi poate beneficia de pe urma învățării a puțină știință, oricât de bună a fost treaba pe care au făcut‑o acei profesori din liceu care ne‑au convins să urâm subiectul. Când știința funcționează cum trebuie, priveliștea pe care o pune la dispoziția ochilor noștri e nemaipomenită: ne furnizează unele dintre cele mai elegante și stimulante enigme pe care viața le are de oferit; aruncă unele dintre cele mai provocatoare idei în arenele noastre de dezbateri morale; și, ocazional, chiar ne îmbunătățește viețile.
,, Robert Sapolsky este unul dintre cei mai buni oameni de știință ai vremurilor noastre.” Oliver Sacks
,,Dacă întrebi fanii cărților de știință care este cel mai bun eseist în acest domeniu, cu siguranță vei auzi numele lui Robert Sapolsky.” Library Journal
,,Dacă, în anumite domenii, s‑ar putea adeveri că știința explică orice, ea nu va explica niciodată totul. Pentru fiecare întrebare soluționată, zeci de altele noi sunt generate. Iar ele sunt de obicei infinit mai spinoase și mai provocatoare decât problemele anterioare. Acest lucru a fost splendid pus în evidență de un genetician pe nume Haldane, într‑un citat de acum mai multe decenii: << Viața nu este numai mai ciudată decât ne imaginăm, ci este mai ciudată decât ne putem imagina>>. Scopul științei nu este de a ne vindeca de simțul nostru al misterului și uimirii, ci de a‑l reinventa și revigora constant.” Robert Sapolsky
Robert Sapolsky este autorul mai multor cărți de nonficțiune, dintre care amintim A Primate's Memoir, Why Zebras Don't Get Ulcers sau Behave: The Biology of Humans at Our Best and Worst. Este profesor de biologie și neurologie la Universitatea Stanford.
Recomandarea psihologului MAZE:
"O carte care abordeaza deschis o serie de subiecte importante pentru dezvoltarea noastra. Condimentata cu umor, autorul reuseste sa transmita informatii obiective cititorului, intr-un limbaj fresh adaptat nevoilor contemporane."