Volumul de față reunește în paginile lui 33 de interviuri. Sunt dialoguri în care au oferit răspunsuri 33 de autori și editori implicați, într-un fel sau altul, în bunul mers al mișcării science-fiction din România. Așa cum este firesc, dispunerea în volum este în ordine alfabetică. Desigur, în literatura SF din România activează și alte persoane cu merite deosebite. Nu au fost excluse, ci urmează să fie luate la întrebări cu altă ocazie.
Câteva dintre personalitățile inserate în cuprins nu mai sunt printre noi: George Anania, Ștefan Ghidoveanu, Marcel Luca, Liviu Radu și Cornel Robu. Prezența în acest volum este și un omagiu adus activității lor deosebite, fiecare dintre noi putând să se inspire din moștenirea culturală lăsată. Alți autori au în spate cariere lungi, cu o activitate de decenii în SF-ul românesc ori în domenii conexe, experiența lor fiind importantă. Aceștia sunt: Costel Baboș, Cătălin Badea-Gheracostea, Lucian Boia, Mugur Cornilă, Dan Doboș, Silviu Genescu, Mircea Liviu Goga, Michael Haulică, Bogdan Hrib, Lucian Ionică, George Lazăr, Lucian Merișca, Marian Mirescu, Alexandru Mironov, Mircea Opriță, Viorel Pârligras, Ovidiu Pecican, Gheo Pavel Radu, Cristian-Mihail Teodorescu, Marian Truță, Dănuț Ungureanu și Horia Nicola Ursu.
Pentru echilibru, am considerat util să aduc în pagini și câțiva autori mai tineri ori din cei care, mai maturi fiind, s-au afirmat în ultimii ani cu proze viguroase: Roxana Brânceanu, Adrian Chifu, Ștefana Cristina Czeller, Balin Feri, Liviu Surugiu și Daniel Timariu. Opiniile lor, deloc de neglijat, contribuie decisiv la unitatea prin diversitate a întregului