Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Cartea tibetana a mortilor
      Cartea tibetana a mortilor

      Cartea tibetana a mortilor

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2023
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      272
      Colectie:
      ISBN:
      5948417090540
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Descriere

      Cea mai cunoscuta lucrare a literaturii Nyingma, cea mai veche dintre cele patru scoli majore ale budismului tibetan, Bardo Thodol sau Cartea tibetana a mortilor este opera spiritualitatii budiste tibetane, revelata pentru prima data de Karma Lingpa in secolul al XIV-lea. secol. Cartea tibetana a mortilor face parte dintr-un corpus mai larg de texte despre care se crede ca a fost compuse de catre Padmasambhava in secolul al VIII-lea si scrise de elevul sau Yeshe Tsogyal.

      Intentionata ca o lucrare pentru a ajuta in ghidarea spiritului in viata de apoi de la moarte la urmatoarea renastere, Bardo Thodol descrie experientele pe care constiinta le va avea dupa moarte. Lucrarea include, de asemenea, descrieri ale semnelor mortii si ritualurile pe care trebuie sa le intreprinda pentru a se pregati pentru calatoria care urmeaza mortii.

      „Bardo (Bar=intre; do=doi) reprezinta starea intermediara pe care o strabate decedatul din clipa mortii pana la eliberarea intruna dintre lumile superioare, ori pana la intrarea intr‑o matrice si renastere. Ea dureaza 49 de zile simbolice, corelate cu 49 de zile terestre, in care gurul, maestrul spiritual al decedatului, indeplineste pentru el ritualurile de calauzire prin imperiul mortii.”

      „Bardo Thodol este atribuita marelui guru Padma Sambhava (sec. al VIII‑lea), fondatorul budismului tibetan si al scolii Nyingmapa, intemeietorul unei ample traditii budiste in marele podis, continuata in secolele urmatoare de Marpa si Milarepa (ordinul Kargyudpa), apoi de ordinul Gelugpa. Scriere tantrica, Bardo Thodol este, in acelasi timp, un tratat bazat pe filosofia Yoga. Puternica amprenta afectiva pe care o emana textul tine de o trasatura comuna a scrierilor
      Vajrayana.”

      Horia Al. Cabuti

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.