Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Cauzele justificative. 2021

      Cauzele justificative. 2021

      Editia a II-a, revazuta si adaugita
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2021
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      318
      ISBN:
      9786063907067
      Dimensiuni: l: 14.8cm | H: 21cm
      Descriere

      Având în vedere că de la apariția primei ediții (în anul 2016) au intervenit unele modificări legislative, autorii au procedat la o revizuire și, totodată, la o adăugire, prezentând un tablou complet al instituției „cauzelor care înlătură caracterul penal al faptei”, cu referire specială la „cauzele justificative”.

      Dacă inițial (în momentul adoptării noului Cod penal) legiuitorul a fost rezervat cu privire la uzitarea sintagmei „caracterul penal al faptei”, ulterior (așa cum, pe bună dreptate, argumentează autorii), nu s-a putut îndepărta de aceasta, consacrând-o în descrierea unor cauze justificative.

      În rândul cauzelor justificative generale, și-au pus amprenta și „uzul de armă licit”, și „folosirea licită a mijloacelor de constrângere”, pe lângă cele analizate în prima ediție, și anume: legitima apărare, starea de necesitate, exercitarea unui drept sau îndeplinirea unei obligații, consimțământul persoanei vătămate, corecția domestică.

      Un interes aparte îl prezintă și noile cauze justificative speciale apărute în peisajul juridic românesc: folosirea permisă a funcției pentru favorizarea unor persoane și conflictul de interese permis în domeniul parlamentar.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.