După o îndelungată explorare a universului vieții de apoi, Anne Givaudan și Daniel Meurois au avut posibilitatea să intre în contact cu ceea ce am putea numi existența de dinaintea nașterii.
Printr-o metodă de proiectare a conștiinței care le este familiară, au urmărit, în timpul celor nouă luni de sarcină, itinerarul Rebecăi, un suflet ce se pregătește să își îmbrace trupul carnal.
Zi de zi, săptămână de săptămână, au notat în mod fidel multiplele metamorfoze ale ființei care se întrupează.
Asemenea unui reportaj, mărturia lor trasează diversele modificări fizice și psihice prin care trece ființa în pântecele mamei și în lumile ce duc spre acesta.
În consecință, autorii propun o nouă abordare cu privire la viața fetală și la procesul de reîntrupare. Printr-un stil simplu și direct, prin originalitate și prin informațiile furnizate, această carte se adresează nu doar celor ce au dat naștere unui copil sau se pregătesc pentru aceasta, ci tuturor celor ce consideră viața un permanent miracol.
Daniel Meurois şi Anne Givaudan sunt autorii, de origine franceză, a numeroase cărţi de spiritualitate. Subiectele abordate de ei fac totodată şi tema conferinţelor şi seminariilor pe care le organizează. Scrierile lor au fost traduse în numeroase limbi şi au devenit bestselleruri mondiale. Au publicat împreună, dar şi individual, cărţi care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui cititor interesat atât de domeniul dezvoltării personale, cât şi de cel al evoluţiei spirituale.
Noua Spiritualitate este emanaţia unei Noi Ştiinţe care s-a conturat îndeosebi către sfârşitul secolului abia încheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledează pentru originea spirituală a Universului.
Viziunea materialistă asupra lumii a permis crearea unei civilizaţii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea condiţiei umane. În acelaşi timp însă filosofia care a motivat-o nu a reuşit să evite actuala criză globală. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasaţi, mai aproape de autodistrugere.
Colecţia noastră se deschide, aşadar, tuturor cărţilor menite să propună o soluţie de ieşire din impasul lumii contemporane, să avanseze o ipoteză coerentă sau să adauge o nouă valenţă demersului spre o lume mai bună.
Nimic nu se va schimba în drama lumii actuale dacă rămânem la aceeaşi gândire. Acesta este motivul pentru care toţi comentatorii fenomenului social optează pentru o Nouă Spiritualitate. Respectul pentru viaţă, nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi în acord cu Legea fundamentală a Universului, care postulează înfăptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, şi nu a urii şi a dezbinării, constituie esenţa Noii Spiritualităţi. (Dumitru Constantin-Dulcan)