Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Centenarul incoronarii Regilor Romaniei Mari - Ferdinand si Maria

      Centenarul incoronarii Regilor Romaniei Mari - Ferdinand si Maria

      Octombrie 1922 - Octombrie 2022
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2022
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      164
      ISBN:
      9786069546550
      Dimensiuni: l: 23cm | H: 23cm
      Descriere

      Scurtă descriere: Încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria ca monarhi ai României Mari la Alba Iulia, în 15 octombrie 1922, marca simbolic finalizarea actului unirii tuturor provinciilor românești sub sceptrul unui monarh, dar și rolul pe care Familia Regală română îl avusese în realizarea lui. Aniversarea unui secol de la acest semnificativ eveniment, care consacra și sub această formă statul unitar român făurit în 1918 și recunoscut prin tratatele de pace încheiate la Paris (1919-1920), se cuvenea marcată, Palatul Cotroceni, reședință a regilor Ferdinand și Maria, fiind spațiul unde s-au desfășurat unele dintre festivități.
      Albumul dedicat Încoronării prezintă momentele principale ale „Serbărilor Încoronării“, desfășurate în zilele de 15-17 octombrie 1922, persoanele participante la amplele ceremonii, așa cum au fost surprinse de fotografii timpului, de documente sau presa vremii, imagini ale „Însemnelor regale“ (coroane, mantii, buzdugan), medalistica dedicată evenimentului, obiecte cu valoare memorială pentru posteritate.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.