Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Coincidentia oppositorum (2 volume)
      Coincidentia oppositorum (2 volume)
      Coincidentia oppositorum (2 volume)

      Coincidentia oppositorum (2 volume)

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Legare:
      Paperback
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2008
      Editura:
      Links:
      Nr Pag:
      912
      Traducatori:
      Țara de origine:
      Germania
      Limba Original:
      Latina
      Culori Text:
      O culoare
      Culori Coperta:
      Policromie
      Editia:
      I
      ISBN:
      9789734612291
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm | 4.5cm | 800g
      Descriere

      Editie bilingva

      „Paginul: Exista un singur adevar sau mai multe?
      Crestinul: Nu exista decit unul singur. Caci nu exista decit o singura unitate, iar Adevarul coincide cu unitatea, odata ce e adevarat ca exista o singura unitate. Asa deci cum intr-un numar nu se afla decit o singura unitate, la fel si intr-o multime nu se afla decit un singur adevar. Si de aceea, cel care nu pricepe unitatea nu va cunoaste niciodata Numarul, iar cel ce nu pricepe Adevarul in unitate nu poate sti nimic cu adevarat. Si desi crede ca stie cu adevarat, el realizeaza cu usurinta ca ceea ce crede a sti poate fi cunoscut mai aproape de Adevar.” (Despre Dumnezeul ascuns)

      „Mai intii, nu stiu daca am dreptate sa presupun ca cercetarea tuturor inteleptilor se incheie cu descoperirea unui singur principiu. Caci ea se opreste dupa ce ajunge la izvor, prin urcarea lacului si a riului, iar Sfirsitul nu are vreun sfirsit si Inceputul nu are vreun inceput. Acolo insa unde este coincidenta dintre Inceput si Sfirsit, este necesar ca si mijlocul sa coincida.” (Despre geneza)

      „Motivul pentru care atit Platon in scrisorile sale, cit si marele Dionisie Areopagitul au oprit ca aceste chestiuni mistice sa le fie dezvaluite celor ce ignora urcusurile intelectuale este ca lor nimic nu le va parea mai vrednic de ris decit aceste lucruri inalte. Caci omul trupesc nu percepe lucrurile acestea dumnezeiesti; dar celor cu un intelect exersat in acest domeniu nimic nu le va parea mai de dorit.” (Despre beril)

      „Caci Lumea n-a inceput in timp: nu timpul, ci doar Eternitatea a precedat Lumea. Astfel si timpul este uneori numit etern, precum vorbeste proorocul despre timpul etern, fiindca timpul n-a avut inceput in timp. Caci nu timpul a precedat timpul, ci Eternitatea. Asadar timpul este numit etern deoarece din Eternitate curge.”(Despre jocul globului)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.