Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Comunicarea judiciara eficienta. Ghid practic de metodologie a cererilor persuasive in instanta

      Comunicarea judiciara eficienta. Ghid practic de metodologie a cererilor persuasive in instanta

      Contine: 153 exemple, 5 tabele, 12 figuri
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2016
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      568
      ISBN:
      9786066770132
      Dimensiuni: l: 18cm | H: 25cm
      Descriere

      Avocații scriu cereri cu un scop precis. Vor sa caștige dosarele. Pentru a face aceasta nu au decat o singura șansa: sa convinga judecatorii. Daca vor fi concentrati pe acest scop, atunci cererile lor vor trebui sa aiba capacitatea de a persuada judecatorul. Cererile scrise sunt eficiente doar atunci cand sunt redactate ținand cont de nevoile celor carora le sunt destinate.

      Cum poate deveni un document juridic mai util judecatorului? Si cum poate fi acesta mai placut la lectura? Acestea sunt intrebarile la care incercam sa raspundem pe parcursul acestei lucrari.

      Avocații sunt deja scriitori profesioniști.
      Scrisul este cel mai important instrument profesional pe care il au, sunt platiți pentru a scrie și iși ocupa cea mai mare parte a timpului profesional scriind. Un avocat produce intr-un an mai mult text scris decat mulți autori de ficțiune sau non ficțiune.

      Oricine scrie pentru a-și caștiga existența și pentru alte persoane se poate numi scriitor profesionist.

      Tocmai pentru ca traiesc din scris, scriitorii profesioniști acorda atenție mecanicii și tehnicii scrisului. Avocații ar trebui sa faca la fel.
      Scrierea documentelor juridice poate fi imbunatațita prin tehnica. Ca orice scriere profesionala, tehnica scrierii juridice poate fi sistematizata, studiata și invațata. Fiind, de fapt, o forma a scrierii, ea beneficiaza de toate trucurile scriitorului profesionist. Fiind, de asemenea, o problema de comunicare, creșterea calitații cererilor juridice inseamna in esența reflecția asupra creșterii calitații comunicarii inseși.

      Un profesionist al scrisului juridic ar trebui sa acorde importanța, in efortul sau de creștere a calitații comunicarii judiciare, mai ales urmatoarelor aspecte:

      Vocabular alegerea cuvintelor potrivite

      Organizarea aranjarea eficienta a argumentelor
      Tranziția conectarea ideilor
      Structura aranjarea corecta a elementelor documentului
      Audiența cunoașterea așteptarilor cititorului
      Tonalitatea maniera de adresare cititorului
      Stilul expresivitatea textului scris
      Claritatea potrivirea intre argumente și exprimarea lor
      Acuratețea potrivirea intre exprimare și realitate
      Aspectul designul documentului

      In lucrarea Comunicarea judiciara eficienta. Ghid practic de metodologie a cererilor persuasive in instanta, care nu este una teoretica, ci practica, am subsumat analiza celor 10 direcții mari ale comunicarii judiciare eficiente in 4 parți fundamentale, care respecta o ordine logica de realizare a cererilor catre instanțe: Compozitia (editarea propriu-zisa), Stilul (claritate, acuratețe), Structura și Aspectul cererilor.

      Cartea este construita pe trei paliere: sugestia, explicatia teoretica si exemplificarea. Exemplele, la randul lor, urmaresc sa transmita fie cum trebuie pusa in practica sugestia, fie cum este gresit pusa in practica, fie cum se revizuieste un text eronat.
       

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.