Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Contenciosul actelor administrative asimilate

      Contenciosul actelor administrative asimilate

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2019
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      614
      Colectie:
      Editia:
      a II-a
      ISBN:
      9786061808687
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 24cm
      Descriere

      Lucrarea abordează contenciosului actelor administrative asimilate (nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, refuzul nejustificat de a rezolva o cerere privitoare la un drept sau la un interes legitim şi contractele administrative).

      Garantat de specialişti

      Prof. univ. dr. Verginia VEDINAŞ: „În cei aproximativ trei ani de la intrarea în vigoare a legislației privind achizițiile publice au apărut mai multe modificări și completări, între care menționăm O.U.G. nr. 80/2016 aprobată prin Legea nr. 80/2017, O.U.G. nr. 107/2017, O.U.G. nr. 45/2018, Legea nr. 212/2018, care nu reprezintă simple „ajustări” sau nevinovate corecturi, atrase de aplicarea legilor, ci soluții de substanță, care schimbă optica legiuitorului și-l obligă pe practician, inclusiv organele jurisdicționale (CNSC și instanțele de judecată), dar mai ales pe teoreticieni, să se aplece asupra lor și să traseze, prin soluțiile propuse, „drumul de urmat” în acest complicat domeniu al achizițiilor publice.
      Un aspect lăudabil, care nouă, ca îndrumător de doctorat al autoarei, ne umple sufletul de bucurie, este acela că multe din modificările care s-au adus legislației privind achizițiile publice au intervenit în urma analizelor critice și a propunerilor formulate de Lucia Cătană în lucrările sale anterioare. Ne referim nu doar la teză și la prima ediție a lucrării de față, ci la numeroase studii, articole și comunicări, publicate sau susținute de autoare, prin care, cu vocația «scormonitoare» a cercetătorului autentic, pune în discuție texte de lege, soluții din practica administrativă și jurisprudențială, analize doctrinare, indicând ce anume ar trebui să se modifice în viitor și cum ar trebui să se facă aceasta.
      Puțin teoreticieni se pot lăuda cu asemenea reușite, să vadă transpuse în lege ideile pe care le-au avansat, soluțiile pe care le-au preconizat”.

      Autorul despre lucrare

      Noua ediție a monografiei Contenciosul actelor administrative asimilate are în vedere multiplele modificări legislative survenite de la data publicării primei ediții, doctrina și practica judecătorească recente, oferind totodată o restructurare a informației într-o formă care ne propunem să îmbunătățească aprofundarea instituțiilor juridice analizate, astfel încât lucrarea să se constituie într-un instrument util atât cercetătorilor, cât și practicienilor.
      Modificările legislative sunt analizate într-o manieră critică, prin raportare la evoluția legislației, rațiunile care au determinat aceste modificări și implicațiile acestora, iar, impulsionați fiind de concretizarea pe plan legislativ a unora dintre observațiile sau propunerile noastre făcute în prima ediție a monografiei, evidențiate în conținutul acestei noi ediții (spre exemplu, remedierea, prin măsuri legislative de abrogare sau legiferare, a cazurilor sesizate în prima ediție ca fiind exemple ale omisiunii administrației de a acţiona în exercitarea competenţei legale sau impuse de către ea însăşi-omisiune manifestată uneori pe parcursul a mai mulți ani), adăugăm noi propuneri legislative care au în vedere îmbunătățirea calitativă a noilor reglementări.

      Puncte forte

      • jurisprudenţa instanţelor de contencios administrativ, pronunţată în procedura comună a contenciosului administrativ, dar şi în proceduri speciale, cum sunt dezlegarea unor chestiuni de drept sau recursul în interesul legii;
      • corelaţii cu noul Cod de procedură civilă;
      • referințe la legislația privind achizițiile publice, cu modificările aduse prin O.U.G. nr. 45/2018;
      • abordare critică, analitică a problematicii, cu propuneri şi soluţii concrete;
      • se evidențiază în lucrare elementele de drept comparat extrem de interesante, reprezentând ele însele reglementări noi în ţările de origine (Franța, Spania), pe care autoarea le analizează în mod creator, sub aspect legislativ, doctrinar şi jurisprudențial, fundamentând soluţii care şi-ar putea găsi locul şi la noi;
      • ample referinţe bibliografice;
      • abordare interdisciplinară, cu referiri la noul cadru normativ în materia contractelor administrative (contractele de achiziţii publice, contractele sectoriale, contractele de concesiune, respectiv contractele de servicii);

      Despre autor

      Emilia-Lucia Cătană este doctor în drept şi în ştiinţe administrative, avocat în Baroul Mureş şi conferenţiar universitar la Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş.

      "
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.