Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Credo. Ghid istoric si teologic al crezurilor si marturisirilor de credinta in traditia crestina
      Credo. Ghid istoric si teologic al crezurilor si marturisirilor de credinta in traditia crestina

      Credo. Ghid istoric si teologic al crezurilor si marturisirilor de credinta in traditia crestina

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2010
      Editura:
      Nr Pag:
      504
      Colectie:
      ISBN:
      9789736819285
      Dimensiuni: l: 16cm | H: 23.5cm
      Descriere

      Monografie comprehensiva dovedind o exceptionala eruditie, Credo este rezultatul unei activitati de cercetare academica a crezurilor si marturisirilor de credinta pe care autorul a desfasurat-o vreme de 60 de ani. Actualul volum constituie sinteza acestei activitati si abordeaza chestiunile esentiale legate de simbolurile de credinta: originea crezurilor; rolul lor religios, dar si politic; cum se raporteaza acestea la institutiile si cultul crestin; cum ne ajuta in studierea istoriei celor mai importante confesiuni crestine.

      „Lucrare de mare eruditie, pe care luciditatea prozei lui Pelikan o face totusi accesibila publicului larg.” (Luke Timothy Johnson)

      „O lucrare de o profunda perceptie si generozitate ecumenica, rezultatul unui studiu extraordinar.” (Robert Louis Wilken)

      „Credo dovedeste inca o data de ce Jaroslav Pelikan, un erudit pasionat, este cel mai mare teolog istoric al timpului nostru.” (Lawrence S. Cunningham)

      „Indispensabila... Este putin probabil ca o asemenea realizare sa poata fi depasita.” (Donald K. McKim)

      Cuprins

      Definitia crezului si a marturisirii • Continuitate si schimbare in crezuri si marturisiri • Scriptura, traditie si crez • Autoritatea crezurilor si a marturisirilor • Istoria crezurilor si a marturisirilor • Afirmarea credintei in ortodoxia rasariteana • Expuneri ale credintei in crestinismul modern

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.