Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      Creierul copilului tau

      Creierul copilului tau

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2017
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Colectie:
      ISBN:
      9786066391702
      Dimensiuni: l: 14cm | H: 20cm
      Descriere

      Află 12 strategii-cheie pentru o dezvoltare cerebrală sănătoasă și pentru o copilărie mai calmă şi mai fericită. Bazându-se pe date recente din diverse științe, autorii explică de ce copiii au accese de furie, se bat ori stau îmbufnaţi. Apoi ne învață cum să convertim fiecare „ieşire”, conflict sau teamă într-o ocazie de a cultiva o dezvoltare emoţională şi intelectuală sănătoasă a copiilor, astfel încât să avem cu toții o viață echilibrată, plină de sens şi de armonie.


      „Soluţii simple, inteligente şi eficiente pentru dificultăţile întâlnite de copilul tău.“ Dr. Harvey Karp

      „Strategii de liniştire a copilului într-un mod plin de compasiune.“ The Washington Post

      „Această carte erudită, caldă şi amuzantă este plină de idei noi bazate pe ultimele cercetări din domeniul neurologiei. Îi îndemn pe toţi părinţii care îşi doresc copii liniştiţi, fericiţi şi sănătoşi din punct de vedere emoţional să o citească. O voi face, cu siguranţă, cadou tinerilor părinţi.“ Dr. Mary Pipher

      „Daniel J. Siegel şi Tina Payne Bryson au creat un ghid reuşit şi simplu pentru a-i ajuta pe copii să-şi dezvolte inteligenţa emoţională. Această metodă extraordinară transformă interacţiunile zilnice în momente preţioase de modelare a creierului. Oricine este interesat de copii – sau iubeşte un copil – ar trebui să citească Creierul copilului tău.“ Daniel Goleman, autorul conceptului de „inteligenţă emoţională”
      Media
      Concluzia generala a acestei carti este legata de faptul ca e necesar sa intelegi cateva elemente de baza ale creierului uman pentru a reusi sa iti ajuti real copilul pentru a se dezvolta armonios.
      O alta perspectiva sanatoasa pe care cei doi psihologi o impartasesc in carte, este aceea conform careia, toate interactiunile de peste zi ale unui copil (eu as adauga ale fiacaruia dintre noi) devin oportunitati de invatare si crestere care il ajuta pe copil sa devina independent si sa se autoregleze emotional.
      In prima parte ni se prezinta detalii cunoscute si necunoscute despre creierul uman, dar ceea ce mi-a atras atentia este faptul ca, pana la 3 ani, in cazul copiilor predomina emisfera dreapta. Ce inseamna asta mai exact? Ei traiesc in prezent – nu sunt afectati ca au intarziat la gradinita si daca un gandacel ii fascineaza, se opresc pe trotuar si il privesc. Nu reusesc inca sa foloseasca limbajul pentru a-si impartasi emotiile si nevoile si de aici multele momente care ii coplesesc. Responsabilitatea, logica sau notiunea de timp si spatiu inca nu exista in realitatea lor.
      Dar cand apare vesnicul si neopritul "De ce?", asa aflam ca isi face aparitia emisfera stanga careia ii place sa actioneze, sa cunoasca toare relatiile de tip cauza-efect, logica, rezolvarea de probleme, timpul, etc.
      Pe final, cartea trateaza integrarea creerului superior cu cel inferior pentru ca, autorii ne arata cum copiii care sunt indrumati sa actioneze, avand si logica, dar si luand in calcul propriile emotii, vor fi adulti echilibrati si capabili sa se intelega pe sine, dar si pe ceilalti. Vor fi capabili sa isi dezvolte empatia.
      Rolul nostru, al celor mari care ii insotim pe copiii in calatoria lor prin lume, este si acesta: sa putem sa ii ajutam pe copii la integrarea celor doua emisfere cerebrale. Ca sa facem asta, trebuie sa stim cum functioneaza ele.


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.