Rasele umane nu sunt o realitate biologică. Rasismul se hrănește din neștiința noastră.
Pseudoștiința rasistă s-a răspândit atât de mult încât e greu de observat. Dar efectele sale toxice asupra societății sunt evidente: încurajează naționalismul, ațâță ura, pune în pericol vieți și otrăvește discuțiile pe orice temă, de la sport la inteligență. Până și cei cu intenții bune repetă stereotipuri „dovedite științific”, pentru că genetica de ultimă generație este greu de înțeles... și mult prea ușor de distorsionat.
În mod paradoxal, concepțiile acestea greșite se înmulțesc chiar într-o epocă în care oamenii de știință fac descoperiri fără precedent în genetica umană, descoperiri care, odată înțelese corect, reprezintă dovezi puternice împotriva rasismului. Niciodată nu am știut mai bine cine suntem și de unde venim și totuși ducem o dureroasă lipsă de astfel de informații în discuțiile informale despre rasă.
Cum să combați un rasist demontează ferm ideile perimate despre rasele umane, evidențiind ce poate și ce nu poate genetica modernă să ne spună despre diferențele dintre oameni. Acum știm că vechile categorii rasiale care încă ne dezbină nu corespund cu diferențele genetice observabile. De fapt, deosebirile dintre noi sunt atât de mărunte încât, mai mult decât orice, servesc drept dovadă a umanității noastre comune.
O prezentare fără ocolișuri, care dovedește că, în știință, conceptul de „rasă” nu ar trebui să existe. [...] O excelentă trecere în revistă a geneticii umane. — Kirkus Reviews
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicării:
2021
Editura:
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
208
Colectie:
Traducatori:
ISBN:
9786067224443
Dimensiuni: l: 15cm | H: 21cm