Povești stranii despre artele tămăduitoare din Grecia și Roma Antică
Un renumit expert în istoria Antichității scoate la iveală, cu rigurozitate și umor, începuturile ciudate și fascinante ale medicinei occidentale.
Aceasta nu este o carte de medicină, ci o nouă colecție de aspecte surprinzătoare ale vieții din Antichitate semnată de J.C. McKeown, autorul Curiozităților romane și al celor grecești. Textele antice, unele dintre ele traduse acum în premieră în limbile moderne, reprezintă o sursă de informații savuroase despre teoria și practica chirurgiei, ginecologiei, pediatriei, farmacologiei, dietei și nutriției, dar și despre o serie de alte sfere medicale.
Cititorul descoperă o lume în care medicina, religia și magia se împleteau într-un conglomerat de credințe, prejudecăți și superstiții. În Grecia și în Roma Antică, se considera că bolile erau trimise de zei, iar multe dintre tratamentele și procedurile medicale aveau mai degrabă soarta unor jocuri de noroc. În schimb, viziunea privind etica medicală și rolul medicului în societate a setat standardele la care ne raportăm și noi astăzi.