Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Decat O Revista Nr.40

      Decat O Revista Nr.40

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2020
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Colectie:
      ISBN:
      2000000921730
      Dimensiuni: l: 15cm | H: 23cm
      Descriere

      Scriu aceste rânduri la capătul stării de alertă și am un gând care nu-mi dă pace: pandemia nu s-a încheiat. Doar pare că s-ar fi încheiat: terasele sunt tot mai pline, scaunele din jurul meselor tot mai multe, numărul măștilor tot mai puține, restricțiile dispar una după alta și totuși, nu s-a încheiat.

      Discuțiile principale, cel puțin în bula mea de social media, sunt despre agitația populistă cu care unele facțiuni din Parlament protejează, inclusiv legislativ, o „ordine tradițională” a lumii. Acești parlamentari spun că e important să stăm deoparte de orice are legătură cu idei periculoase precum „educația sexuală” ori „identitatea de gen”, iar inițiativele lor legislative expun femeile și copiii și o serie de alte categorii vulnerabile atât la abuz, cât mai ales la imposibilitatea de a-și face dreptate.

      Peste ocean, în America, populația afro-americană încearcă cu disperare să materializeze în viața de zi cu zi acea egalitate pe care o promit legile, dar pe care traiul zilnic n-o aduce. Președintele Trump, care a părut preocupat de coronavirus până a văzut că omoară în special populația de culoare, nu depune niciun efort de a-și uni cetățenii. Din contră: alimentează diviziunea și conspirațiile ca parte dintr-o strategie electorală cinică.

      În umbra pandemiei, lumea pare șifonată și asta pentru că efectele ei nu s-au resimțit unitar. Majoritatea celor care au decedat au fost din populații vulnerabile: de culoare, săraci și cu co-morbidități, care nu-și permite să lucreze de acasă sau să se izoleze corespunzător. Sunt și milioane de oameni care și-au pierdut slujbele – inclusiv în România suntem cel mai probabil la peste un milion. Sunt și părinți pentru care ultimele luni au însemnat o serie de sacrificii și improvizații menite să împace munca și creșterea copiilor în același spațiu. Sunt și medici care au fost numiți eroi o perioadă, iar acum, deși ei continuă să muncească, au revenit la statutul îndoielnic de funcționar în care avem încredere doar dacă ne-a fost recomandat de un prieten. Sunt și elevi care termină cicluri școlare fără festivități, fără banchete, fără posibilitatea de a închide un capitol al vieții înainte să-l înceapă pe următorul.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.