Cartea este o invitație la o masă virtuală în jurul căreia ne așezăm ca să gustăm, să savurăm diferite delicatese, să ne încântăm cerul gurii cu vinuri aromate și să provocăm spiritul imaginativ la taifasuri conviviale, alături de Brillat-Savarin sau Rabelais, de Michel Onfray sau Marguerite Yourcenar, de Cincinat Pavelescu sau Radu Anton Roman, de Jacques Attali sau Yuval Noah Harari care intervin, își spun părerea în încercarea de a limpezi sau de a demola mituri despre diferite bunătăți culinare, delicatese și/sau poncifuri dietetice.
Cui se adresează cartea? Tuturor celor care vor să se deconecteze de la stresul zilnic, să aibă un moment de destindere, dar și de bună dispoziție, să afle rețete inedite de mâncare, precum și ingrediente secrete… Un regal gastronomic și cultural!
Cum se citește cartea? Pe un fond muzical adecvat, cu un pahar de vin vechi și parfumat pe măsuța de lângă fotoliu.