Login / Înregistrare
ÎN GRABĂ? FOLOSEȘTE:

sau email

Utilizator nou

Ai pierdut parola?
Produse 
Produse 
  • 
      Login
      Librării
      Login
      Coșul tău
      Total RON Finalizare comandăComandă
      x
      
      Nu aveți produse în coș.
      Finalizare comandăComandă
      • carturesti.ro
      • Dilema omnivorului
      „Dilema omnivorului”  în librăriile Cărturești
      Indisponibil în .
      Puțintică răbdare...
      Unde ne găsești
      Dilema omnivorului

      Dilema omnivorului

      Patru feluri de mancare: o istorie naturala
      Michael Pollan
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Fitness si dieta, Rafturi alese, Culinare
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2017
      Editura:
      Publica
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      592
      Traducatori:
      Dan Craciun
      ISBN:
      9786067222340
      Dimensiuni: l: 14.5cm | H: 20.5cm
      Adaugă în coș
      Adaugă în wishlist

      Cumpărat des împreună cu:
      Sapiens. Scurta istorie a omenirii
      Yuval Noah Harari
      login
      Omul in cautarea sensului vietii
      Viktor E. Frankl
      login
      Hotul de carti
      Markus Zusak
      login
      Gandire rapida, gandire lenta
      Daniel Kahneman
      login
      S-ar putea să-ți placă și:
      Omnivore's Dilemma
      Michael Pollan
      login
      Dilema omnivorului pentru tinerii cititori
      Michael Pollan
      login
      This Is Your Mind On Plants
      Michael Pollan
      login
      Ierburi uitate
      Mona Petre
      login
      Descriere
      • Dilema omnivorului este un proiect al editurii Publica, susținut de Erste Asset Management.„Ce ar trebui să mâncăm la cină?“ Într-o măsură sau alta, această întrebare simplă asaltează orice creatură confruntată cu o mare varietate de lucruri pe care le poate mânca. Având de ales dintre nenumăratele alimente potențiale pe care le oferă natura, oamenii au fost nevoiți să învețe care dintre ele sunt sigure și care nu sunt – ce ciuperci trebuie evitate, de exemplu, și ce afine putem savura.

        Pollan a împărțit Dilema omnivorului în trei părți, câte una pentru fiecare dintre lanțurile trofice care ne susțin: mâncarea industrializată, mâncarea alternativă sau „organică“ și alimentele pe care oamenii și le procură singuri, din vânat, cules și grădinărit. Pollan urmărește fiecare lanț trofic literalmente din pământ până pe masă, subliniind relația noastră coevolutivă cu speciile pe seama cărora trăim. El încheie fiecare secțiune așezându-se la masă – la McDonald's, acasă cu familia, la o cină cu alimente de la Whole Foods, și la o revoluționară fermă „transorganică“ din Virginia.

        Pentru fiecare masă, el reconstituie proveniența tuturor alimentelor consumate, dezvăluind componentele ascunse pe care le ingerăm fără știrea noastră și explicând modul în care preferința față de anumite alimente reflectă moștenirea noastră ambientală și biologică.

        Dilema omnivorului este o invitație adresată tuturor de a gândi în profunzime ramificațiile morale ale deprinderilor noastre culinare actuale. Pollan întreprinde un pelerinaj de-a lungul lanțurilor trofice moderne, stabilind standarde pentru alimentația etică.

        The New Yorker

        Cartea lui Pollan este un manifest al consumatorului de alimente și atinge o mare varietate de subiecte, de la modelele și tabuurile alimentare până la modul în care evităm nu doar animalitatea hranei noastre, ci și propria animalitate. Autorul este atent la propriile emoții și gânduri, ca să vadă cum îl afectează ceea ce face și ceea ce mănâncă, ca să afle mai multe și să explice ceea ce știe. Abordarea lui este impregnată de sinceritate și conștiință de sine. Cauza lui este justă, gândirea sa este limpede, iar scriitura sa este convingătoare. Aveți grijă ce mâncați!

        The Washington Post

        Michael Pollan este un magician. El transformă porumbul și vacile, porcii și găinile într-o sclipitoare și revelatoare descriere a modului în care producem, vindem și ne chinuim să decidem ce să mâncăm. Dacă ați socotit vreodată că întrebarea „Ce să mănânc?” este una simplă, vă veți răzgândi după ce veți citi ardentul rechizitoriu pe care Pollan îl face industriei alimentare actuale – și veți afla modul în care el întrezărește unele alternative însuflețitoare. Mi-a plăcut atât de mult această carte, încât nu aș fi vrut să se încheie.

        The Seattle TimesProfundă, captivantă... Este puțin probabil să găsiți o explicație mai bună a surselor exacte din care provine mâncarea voastră.The New York Times Book Review
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      • Termeni & condiții
      • Politică Cookie-uri
      • ANPC
      © Carturesti 2025 | ® Conținut cu drepturi protejate
      Personalizează