Lucrarea ,,Drept internațional privat”, aflata la a III-a ediție, reprezinta o forma adaptata editorial a cursului cu aceeași denumire, adresându-se astfel, în principal, studenților de la programul de studii Drept.
Pornind de la aceasta premisa, am încercat sa oferim cititorilor noștri o construcție conceptuala simpla și accesibila, care sa le permita sa se familiarizeze cu terminologia specifica dreptului internațional privat.
În ceea ce privește concepția de ansamblu a lucrarii, am încercat sa combinam abordarea interdisciplinara cu prezentarea unitara și, pe cât posibil, echilibrata a aspectelor de ordin substanțial și a celor de ordin procedural. În aceasta idee, lucrarea este structurata pe doua parți: una generala și cealalta speciala.
Pe tot parcursul lucrarii am încercat sa folosim un limbaj direct, denotativ, cu definirea clara a termenilor și cu organizarea conceptelor în tipologii care sa favorizeze capacitatea de prelucrare personala și de aplicare a cunoștințelor.
De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea studenților, am inserat în cuprinsul lucrarii, la finalul fiecarui capitol, unele informații aplicative pentru partea de pregatire individuala sau seminar: aplicații sau teme de referate, subiecte pentru evaluarea cunoștințelor, scurt glosar de dicton latin aplicabil în domeniul dreptului internațional privat iar la finalul lucrarii unele elemente de legislație, cuprinzând principalele norme conflictuale și un test de evaluare tip grila.