Despre lucrare. Lucrarea analizeaza din punct de vedere teoretic si practic aspectele esentiale ale dreptului individual al muncii, fiind structurata pe trei paliere (note de curs, spete si grile) si reprezentand un instrument util de lucru pentru studenti si masteranzi. Sistematizarea se bazeaza pe programa analitica si pe tematica de seminar aferente disciplinei Dreptul muncii.
Cuprinsul lucrarii. Lucrarea este impartita in 11 capitole, incepand cu notiunile generale de dreptul muncii, continuand cu analiza pe larg a contractului individual de munca (incheiere, continut, modificare, suspendare, incetare) si prezentand apoi principalele tipuri de contracte individuale de munca. Urmatoarele capitole sunt rezervate timpului de munca si timpului de odihna, salarizarii, raspunderii juridice in dreptul muncii si, in final, jurisdictiei muncii.
Puncte forte. Autoarea are o indelungata experienta didactica si de practician al dreptului (avocat), ceea ce face ca partea teoretica sa fie bine imbinata cu partea practica a lucrarii, exemplele prezentate fiind variate, iar limbajul folosit – unul usor de inteles. Lucrarea are si avantajul de a fi la zi cu toate modificarile legislative de pana la 1 octombrie 2023.
Publicul-tinta. Lucrarea se adreseaza in primul rand studentilor si masteranzilor facultatilor de drept, in vederea pregatirii seminarelor si examenelor la disciplina Dreptul muncii. In acelasi timp, lucrarea poate fi utila persoanelor implicate in activitati care privesc relatiile de munca, precum si practicienilor in domeniu.