Ne bucuram ca avem un mare fluviu, Dunarea, si o delta cum nimeni in lume nu are. Beneficiem de existenta ei si asistam la o dezvoltare rapida a tot ce exista in aceasta parte de lume,chiar si la transformari in viata sociala a locuitorilor.
Evolutia este buna si aducatoare de satisfactii.
Speram ca, intr-o perioada scurta de timp, intreaga delta si litoralul pe care-l are Marea Neagra, sa devina un complex turistic deosebit de civilizat care sa fie cautat in sistemul international.
De ce este sau măcar ar trebui să fie Dunărea de aur pentru România? Marius Marinescu, unul dintre cei trei autori care au participat la realizarea cărţii, ne lămureşte: „Am intitulat cartea cu o metaforă sugestivă, prin care am urmărit să exprimăm măreţia spirituală, covârşitoarea importanţă economică şi poziţia strategică oferite de darul acesta natural. Am pornit de la realitatea mai puţin cunoscută că, în Dunăre, se adună aurul aluvionar transportat de râurile din bazinul hidrografic al Transilvaniei, care spală exploatările aurifere, ceea ce îi conferă fluviului acest titlu de aur «la propriu». Totodată, am avut în vedere că Dunărea, leagănul atâtor civilizaţii, a fost pavăza sub protecţia căreia a apărut şi s-a dezvoltat poporul român. Şi nu în ultimul rând, am luat în considerare dimensiunea economică dăruită de Dunăre României pe multiple planuri (agricultură, energie, turism, transporturi)”.