Login / Înregistrare
ÎN GRABĂ? FOLOSEȘTE:

sau email

Utilizator nou

Ai pierdut parola?
Produse 
Produse 
  • 
      Login
      Librării
      Login
      Coșul tău
      Total RON Finalizare comandăComandă
      x
      
      Nu aveți produse în coș.
      Finalizare comandăComandă
      • carturesti.ro
      • Expert in vin in 24 de ore
      „Expert in vin in 24 de ore”  în librăriile Cărturești
      Indisponibil în .
      Puțintică răbdare...
      Unde ne găsești
      Expert in vin in 24 de ore

      Expert in vin in 24 de ore

      Jancis Robinson
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Culinare
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2025
      Editura:
      Baroque Books & Arts
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      160
      Colectie:
      In vino veritas
      Traducatori:
      Mihai Moroiu
      Ilustrator:
      Stela Lie
      Editia:
      a II-a
      ISBN:
      9786306522682
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 21cm | 0.9000cm
      Adaugă în coș
      Adaugă în wishlist

      Cumpărat des împreună cu:
      Carte de bucate
      Sanda Marin
      login
      Tanarul. Fotojurnal
      Annie Ernaux
      login
      Cum sa vorbim in public
      Dale Carnegie
      login
      Autobiografia
      Jose Luis Peixoto
      login
      S-ar putea să-ți placă și:
      Expert in vin in 24 de ore
      Jancis Robinson
      login
      Confesiunile unui iubitor de vin
      Jancis Robinson
      login
      Ce gateste mami
      Rebecca Wilson
      login
      Fabricarea vinului si a berii de-a lungul intregului an. Din fructe si plante de sezon
      Roy Ekins
      login
      Descriere

      SPUNE-MI CE BEI, CA SĂ-ȚI SPUN CINE EȘTI!

      „De patruzeci de ani scriu despre vin și în fiecare zi tot mai învăț câte ceva nou. Intenționez în acest volum să vă împăr­tășesc din experiența mea, concentrându-mă pe ceea ce este cu adevărat important, din dorința de a vă transforma, în doar 24 de ore, în autentici experți în vin.“ Jancis Robinson, British Icon of Wine

      Ce este vinul? • Cum se face vinul? • Roșu, alb sau rosé? • Cum să alegeți vinul dintr-un magazin și cum să alegeți magazinul de vinuri • Cum să alegeți vinul din meniul de restaurant • Zece moduri de a alege sticla potrivită • Ce ne dezvăluie sticla • Ce ne dezvăluie eticheta • Terminologia degustării • Vinul potrivit la mâncarea potrivită • Ritualuri de restaurant • Cele mai îndrăgite vinuri • Sticla de făcut impresie maximă • Sticla de dăruit • Cele mai răspândite zece mituri despre vin • Zece sfaturi capitale • Să nu uităm strugurii • Jargonul vinului

      Magazinele de vinuri și librăriile au o mulțime de lucruri în comun. La fel cum unui librar îi poți spune ce gusturi și ce antipatii ai, iar el îți poate face cele mai potrivite recomandări, este o politică la fel de înțeleaptă să îi dezvălui unui profesionist al vinului ce anume îți place și să îl rogi să-ți propună ceva potrivit, însă care să fie mai aventuros, cu un raport calitate-preț mai favorabil sau mai bine făcut. Supermarketurile pot avea putere de cumpărare masivă, ceea ce e convenabil numai în privința sortimentelor mai ieftine, iar în zilele noastre aceste magazine aleg prea rar vinurile pornind de la calitatea lor. De aceea este preferabil să încurajăm și să susținem independenții mai mici, cei cărora le pasă cu adevărat și înțeleg fiecare dintre sticlele pe care le pun în vânzare.

      • Dacă vreți să beți un vin roșu tânăr, cu un conținut ridicat de tanin, adică destul de dârz, puteți să-i domoliți gustul, făcându-l mai plăcut, dacă alegeți o mâncare la rândul ei „puternică“, spre exemplu carne roșie friptă sau o friptură.
      • Vinurile albe aromate, corpolente, cum sunt Riesling și Gewürztraminer, chiar și cele cu mult fruct, se combină minunat cu mâncăruri condimentate, și mai ales cu cele cu accent thailandez.
      • Dacă doriți să beți mai departe vin la desert, el trebuie să fie mai dulce decât mâncarea – altfel gustul lui va părea îngrozitor de acru și de subțire. În acest caz, sunt potrivite vinurile licoroase: PX/Pedro Ximenez, bogatele vinuri de Sauternes, Rutherglen Muscat din Australia sau un ruby porto matur.
      • Feriți-vă de anghinare; înșală cerul gurii și dă vinului un gust metalic, prin urmare nu o serviți alături de vinuri scumpe.

      Jancis Robinson, preoteasa mondială a vinului, este autoarea celebrelor volume Oxford Companion to Wine și World Atlas of Wine și a rubricii de vin din Financial Times.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      • Termeni & condiții
      • Politică Cookie-uri
      • ANPC
      © Carturesti 2025 | ® Conținut cu drepturi protejate
      Personalizează