Autoarea Tóthné Libor Mária le arată patiserilor amatori cum, folosind forme și împletituri noi, pot crea bunătăți speciale din aluaturile de bază și umpluturile de multe ori încercate. Ea ne oferă multe idei, ne dă sfaturi pentru ca produsele noastre de panificație, pâinile și cozonacii să devină de-a dreptul irezistibili.
În carte găsim de toate: aluaturi, umpluturi dulci și sărate, creme ornate cu nori de zahăr praf și, nu în ultimul rând, împletituri grozave care schimbă aspectul și, de ce nu, și gustul produselor de patiserie cu care am fost obișnuiți. Ne putem impresiona familia și cunoștințele cu o pâine challah minunat împletită sau cu un cozonac dublu răsucit, umplut cu cremă dulce de brânză, ori cu o pâine cu coajă crocantă și cu mai multe colțuri ca de obicei... Pentru cei mici putem prepara crenvurști înveliți în aluat sau deghizați în purceluși ori, după o excursie în pădure, putem pregăti împreună chifle-con.
Cartea se adresează tuturor, fără limită de vârstă, deoarece unii adoră să prepare bunătățile, iar alții să le deguste.