Titlul romanului – în original Beckomberga, cuvânt ce înseamnã prin traducere din suedezã odã familiei mele – se referã la faimoasa temã a azilului sufletesc, subiect atât de prezent în dezbaterile si în constiinta colectivã scandinavã. Forta iubirii este un roman extraordinar de inventiv si aclamat, al cãrui cadru de actiune se stabileste într-un spital psihiatric, la Stockholm, în Suedia.
Atunci când Jimmie Darling este admis la spitalul psihiatric Beckomberga din afara orasului Stockholm, fiica lui – Jackie – începe sã petreacã tot mai mult timp acolo. În vreme ce mama acesteia îsi petrece vacantã la Marea Neagrã, spitalul devine întreaga ei lume.
Medicul responsabil este Edvard Winterson. Acesta insistã asupra faptului cã nu existã motive pentru a nu îi lua la plimbare pe pacientii sãi, în afara spitalului, pentru a petrece o noapte prin ora.: „o noapte în afara zidurilor spitalului vã va face om din nou“ este deviza lui. La spital, Jackie o întâlneste, de asemenea, pe Inger Vogel, o „asistentã angelicã în saboti“, care pare sã locuiascã într-o zonã crepuscularã între ordine si devastare, si pe Vogel – un pacient care îi ispiteste atât pe Jimmie, cât si pe doctorul Winterson, cu mãrgelele ei, cu arcul si cu obsesiile despre libertate si moarte.
În romanul Sarei Stridsberg, acest spital psihiatric, cu povestile si misterele sale, amplasat într-un parc minunat, aproape de un lac, va cãpãta dimensiuni aproape mitice si roluri extrem de antagonice – acela de înger răzbunător, dar și pe cel de mântuitor al sufletelor pierdute...